Zo van die dagen...

Een tijdje geleden had ik écht een baaldag! Je kent het wel: zo van die dagen waarop alles mis loopt. Het begint al bij het opstaan...

Lees meer »

Hoe je zelfvertrouwen kan groeien

"Ik weet helemaal niet of ik me wel nog zo goed voel in mijn job. Ik weet niet of ik er wel pas." Met deze woorden begon enkele maanden geleden het traject van mijn coachee. Al snel kwamen we tot de conclusie dat ze haar job eigenlijk écht wel graag doet, maar dat ze vooral last heeft van een laag zelfvertrouwen. Daardoor nam ze soms impulsieve beslissingen of liet ze zich naar beneden trekken. Ze zat als het ware in een neerwaartse spiraal en dat was ZO jammer om te zien! Want ik zag een vrouw met heel veel capaciteiten, een liefdevolle en warme vrouw die het beste van haarzelf wil geven. Die een sterk empathisch vermogen heeft en daardoor héél goed aanvoelt wat iemand nodig heeft. Het kwam er gewoon niet meer of minder uit. Nochtans is dat wat haar zo goed maakt in haar job! 

Lees meer »

Laat je niet stoppen door belemmerende gedachten!

Even een taalkundige les... 'Belemmering' betekent volgens Van Dale 'iets wat je hindert'. Een 'gedachte' is dan weer 'een voorstelling van de geest, een denkbeeld'. Leg die twee samen en je weet wat een belemmerende gedachte is: een denkbeeld dat je hindert en dat ervoor zorgt dat je een bepaalde actie niet onderneemt. 

Lees meer »

Slimme jongens die Hollanders

Als Belg durven we nogal eens denigrerend te doen over de Hollanders. Toch kunnen we ook iets van hen leren. Ze zijn échte doeners en blijven niet bij de pakken zitten. Als zij zich niet goed in hun job voelen, dan blijven ze niet aanmodderen. Ze  gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen én naar de job die hén wel gelukkig maakt. En dat doen ze niet alleen! Onze noorderburen hebben er geen probleem mee om een coach in te schakelen. Zij zijn van het principe: "als ik het niet weet, dan moet ik me laten helpen. Daar is niets mis mee." Hoog tijd om ons dat principe eigen te maken. Want er is ook niets mis mee met het inschakelen van een loopbaancoach.

Lees meer »