Zo van die dagen...

Gepubliceerd op 14 maart 2022 om 15:56

Een tijdje geleden had ik écht een baaldag! Je kent het wel: zo van die dagen waarop alles mis loopt. Het begint al bij het opstaan...

Je morst je koffie.

Je vindt je sleutels niet.

De weg naar je werk duurt deze keer tien keer langer omdat die ene chauffeur voor jou tergend traag vooruit gaat, terwijl jij eigenlijk een super belangrijke afspraak hebt...  AAAARRRRGGGHHHHH! 🤯

En dan denk je dat je het wel gehad hebt, maar neen, op het werk loopt het gewoon lekker door... 

Je computer wil niet opstarten. 

Je baas komt nog maar eens vragen wanneer die nota klaar zal zijn. 

Je collega recht tegenover je is continu aan het bellen, waardoor jij je amper kan concentreren

En je hebt eigenlijk HE-LE-MAAL GEEN ZIN om dat te doen wat je eigenlijk moet doen... 

En dan zit je daar... Te denken: "Lap, het is weer zo'n dag. Dat alles misloopt." Je begint te denken aan gisteren, de voorbije week... En voor je het weet, schiet je helemaal in paniek! Want die baaldag van vandaag, die heb je gisteren ook al gehad. En vorige week ook al, en de maand daarvoor ook... 😧

 

 

Wel, NEWSFLASH! Als je op je werk meerdere dagen in de maand, zo van die dagen hebt, dat het écht allemaal niet meer lukt... Dat het je allemaal te veel is... Dat je je job écht BEU bent... Dat je alweer voor de zoveelste keer moest overwerken omdat je baas op het allerlaatste moment een vergadering met je inplant. Die je graag toch nog wil voorbereiden, terwijl je eigenlijk ook super graag naar huis wil en je in de zetel wil ploffen... En kom je dan EINDELIJK thuis, heb je totaal geen fut meer om nog te koken, laat staan iets gezelligs te doen met je partner. 

Wel, dan moet je je misschien eens de vraag stellen of jij wél nog op de juiste plaats zit. Werk jij wel in een omgeving die bij je past? Werk jij voor mensen die dezelfde waarden en normen als jij hebben? Werk jij voor een bedrijf/persoon die je waardeert, die je harde werk erkent? En vooral: doe jij wél nog het werk dat je energie geeft, in plaats van werk dat je energie vraagt. Doe jij nog datgene waar je enthousiast over wordt, waar je uren over kan vertellen, waar je super graag alles vanaf weet? 

Ik daag je uit! Stel jezelf die vraag eens! 

Want mijn baaldag, was een échte baaldag. Zo eentje waarop ik alles uit mijn handen liet vallen én mijn computer super traag was. Eentje waarop ik me moeilijk kon concentreren. Maar toch ging ik aan de slag met mijn to-do lijstje en ik klaarde helemaal op! Tegen de middag bruiste ik terug van energie en zag ik mijn meeting van die namiddag helemaal zitten! En 's avonds keek ik terug naar een super productieve dag, dankbaar voor wat ik die dag weer allemaal had bijgeleerd. 

Dus waarom lukt mij dat wel, die baaldag omzetten naar een succesdag? Omdat ik dat doe wat ik GRAAG doe, omdat ik doe waar ik GOED in ben, omdat ik nu werk en leef volgens MIJN WAARDEN EN NORMEN en omdat ik het werk doe vanuit INTRINSIEKE MOTIVATIE

Een tijdje geleden was dat helemaal anders... Toen zat ik op een plaats en een omgeving die niet bij me paste, En de ene baaldag na de andere stapelde zich op tot ik tegen de muur liep. 

En toen pas stelde ik mij de vraag of ik wel nog op de juiste plaats zat. Of mijn werk wel nog bij mij paste. 

Doe niet zoals mij en laat dit niet aanslepen. DURF je nu die vraag al te stellen en durf te veranderen als blijkt dat jij niet meer op je plaats zit! Want het kan écht anders! 

 

Wil je graag je ervaringen delen? Laat gerust een berichtje achter in de comments! Ik hoor graag waar jij tegenaan botst en wat jij daaraan doet! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.