Waarom investeren in je loopbaan ZO belangrijk is

Gepubliceerd op 11 maart 2022 om 16:30

We zeggen véél te vaak: "het is maar een job". In sé is dat helemaal waar! We zijn hier om véél meer te doen dan alleen maar te werken! 

Maar waarom zijn we dan toch zo verdomd verdrietig als we ons ontslag krijgen? 

Waarom zijn we dan toch zo verdomd verdrietig op onze aller-aller-allerlaatste werkdag voor we in pensioen gaan? Terwijl we al die jaren voorheen zo vaak gezegd hebben "was ik maar al op pensioen". Je zou verwachten dat iedereen op zijn allerlaatste werkdag staat te popelen om de kantoordeuren achter zich te sluiten. 

 

Je kan nu allerlei redenen bedenken waarom je verdrietig zou zijn bij je ontslag of bij je pensioen:

- Je gaat het sociaal contact met je collega's missen 

- Je denkt dat je niets meer waard bent 

- Je hebt schrik dat je op het einde van de maand niet meer gaat rondkomen

- ... 

 

En al die redenen kloppen! Die spelen zeker mee! 

MAAR, wat ook zeker mee speelt en SUPER belangrijk is, is dat je job nu eenmaal een héél groot deel van je leven (en misschien zelfs wel van je identiteit) is. Weet je nog die allereerste keer dat je op sollicitatiegesprek moest? Hoe zenuwachtig je was en hoe teleurgesteld dat je die droombaan niet te pakken had gekregen? En weet je nog de euforie die je voelde toen ze je opbelde om te zeggen dat je die andere baan wél te pakken had?

Van waar komt dat, denk je?

Omdat je gewoon héél graag met iets nuttigs wil bezig zijn.

Omdat je je zinvol wil maken in deze wereld.

Omdat je weet dat je goed bent in de dingen die je doet en zo een wezenlijk verschil kan maken. 

Omdat je je belangrijk voelt! 

DUS... WAAROM INVESTEREN WIJ DAN NIET MEER IN ONZE LOOPBAAN? 🤔

Het is een vraag die me blijft bezig houden... Want als je investeert in je loopbaan, kan je ZOVEEL MEER bereiken! Dan kan je effectief die DROOMJOB te pakken krijgen. Omdat je door die investering perfect weet wat je droomjob is! En wat je eventueel nog zou moeten doen om je bij te scholen, of om je zichtbaarder te maken voor je potentiële nieuwe werkgever. Of je komt er gewoonweg achter dat je droomjob meer dichterbij is dan je denkt. Bijvoorbeeld door in je eigen organisatie van functie te veranderen. Of je komt tot inzicht hoe je jouw droomjob kan combineren met je gezin of je gezondheid. 

Allemaal redenen om écht te investeren in je loopbaan! Omdat je dan op je werk SUPER zal zijn en daardoor ook thuis, voor je man, je vrouw, je kinderen, je vrienden, je familie. 

Dus waar wacht je nog op? Wat heb je te verliezen...?