Slimme jongens die Hollanders

Gepubliceerd op 18 januari 2022 om 15:10

Als Belg durven we nogal eens denigrerend te doen over de Hollanders. Toch kunnen we ook iets van hen leren. Ze zijn échte doeners en blijven niet bij de pakken zitten. Als zij zich niet goed in hun job voelen, dan blijven ze niet aanmodderen. Ze  gaan op zoek naar nieuwe uitdagingen én naar de job die hén wel gelukkig maakt. En dat doen ze niet alleen! Onze noorderburen hebben er geen probleem mee om een coach in te schakelen. Zij zijn van het principe: "als ik het niet weet, dan moet ik me laten helpen. Daar is niets mis mee." Hoog tijd om ons dat principe eigen te maken. Want er is ook niets mis mee met het inschakelen van een loopbaancoach.

Integendeel! Je kan er zoveel mee winnen: 

  • je krijgt inzicht in wat je écht wil! 
  • je krijgt helder voor elkaar waarom je je niet goed voelt in je huidige job én wat je daaraan kan doen. 
  • je zelfkennis stijgt en daardoor ook je zelfvertrouwen, waardoor je meer kans maakt om die gewenste job te pakken te krijgen. 

Je zegt nu misschien: "Allemaal goed en wel, maar ik weet al wat ik wil." Dat dacht ik dus ook, tot ik zelf loopbaanbegeleiding ging volgen! Wat een eye-opener!!! Toegegeven, de antwoorden die naar boven kwamen, zaten al diep vanbinnen. Zaten al een aantal jaar te sluimeren. Maar zonder die loopbaanbegeleiding waren ze nooit naar boven gekomen. Want dat is wat een loopbaancoach doet. De antwoorden die diep vanbinnen zitten, naar buiten brengen. Dat kan je niet alleen, daarvoor bots je teveel op je eigen belemmerende gedachten. Een goede loopbaancoach zet die belemmerende gedachten om en zorgt ervoor dat jij wél die stap durft te zetten. 

Zeg nu zelf, slimme jongens die Hollanders, toch?