Mijn eigen loopbaan en levensverhaal is er eentje dat eigenlijk best goed gevuld is. 

Toen ik als jonge twintiger begon te werken, dacht ik echt: "de wereld ligt aan mijn voeten." Ik ging volop voor mijn job.

Na een paar jaar verschillende functies uitgeoefend te hebben bij dezelfde organisatie, werd mij de vraag gesteld of ik niet de fakkel van mijn toenmalige leidinggevende wou overnemen. Ze zagen in mij de perfecte leidinggevende, met de juiste competenties en vaardigheden. Ik heb niet lang moeten nadenken. Dat was wat ik altijd al wou, toch? 

Dat er ondertussen op privé-vlak héél wat speelde, negeerde ik gewoon. Ja, mijn man had een zware diagnose gekregen. En ja, we moesten door een fertiliteitstraject. Maar ach, ik had toch nog mijn job en daar ging ik volledig voor! 

Alleen, het voelde niet goed... Ik vond mijn draai niet meer bij mijn toenmalige werkgever. Onze privéomstandigheden zorgden ervoor dat ik anders naar het leven keek. Ik wou dichter bij huis gaan werken en ging een nieuwe uitdaging aan als afdelingshoofd in de gemeente waar ik woon. 

En alhoewel ik daar best een uitdagende functie had, voelde ik mijn energie zo wegstromen... 

Na 4 jaar en wat afstand door corona, maakte ik de balans op en kwam ik tot drie belangrijke conclusies:

  1. Als leidinggevende was ik vooral het liefst bezig met personeelsbeleid, zowel op organisatieniveau als op individueel niveau. 
  2. Eigenlijk werk ik het liefst projectmatig. 
  3. Eigenlijk was ik al heel lang aangetrokken door het zelfstandig statuut. 

Ik besloot hulp te gaan zoeken en startte een loopbaantraject. Mijn sessies bij mijn loopbaancoach waren ontzettend verhelderend! Dat wat ik al zo lang wist en voelde en al zo lang onderhuids lag te sluimeren, kwam al vrij snel aan de oppervlakte. Dat, in combinatie met de talenten die uit de sessies naar boven kwamen, gaf me zo een boost aan zelfvertrouwen, dat ik besloot om te springen! 

Ik besloot mijn vast benoemde job op te zeggen, een opleiding tot loopbaan en stress en burn-outcoach te volgen en mijn eigen bedrijf op te starten. 

Binnen Orenda Coaching wil ik me enerzijds focussen op individuele begeleiding door het aanbieden van loopbaantrajecten (al dan niet in combinatie met re-integratie op de werkvloer na burn-out). Anderzijds wil ik me ook als HR-consultant focussen op het personeelsbeleid binnen organisaties. Daar gaat mijn interesse vooral uit naar werving en selectie, interne mobiliteit, onboarding, leiderschapsontwikkeling en coaching op vlak van welzijn van medewerkers. 

Nu kan ik zeggen dat ik volop leef én werk volgens mijn waarden en normen en volgens mijn talenten. En dat zie je: ik heb weer  goesting om vooruit te gaan, om dingen bij te leren. En ik voel me in het algemeen blijer en gelukkiger! 


Ik in het kort

Mijn gezin 

πŸ‘©‍❀️‍πŸ‘¨ Getrouwd met Simon 

🏑 Woonachtig in Evergem, aan de rand van Gent.  

🐱 Catlover en dierenvriend van Dallas, Austin en Grappa!

Ik als coach

Geen holle woorden | no-nonsense aanpak | gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden 

Eerlijk | empathisch | geduldig 

Resultaat- en krachtgericht 

Studies en loopbaan

πŸŽ“ Master in de politieke en sociale wetenschappen - UGent 

πŸŽ“ Gecertificeerd loopbaancoach - HRD Academy 

πŸŽ“ Stress en burn-out coach - HRD Academy 

πŸ’Ό 12 jaar ervaring in verschillende sectoren, gaande van overheidssector tot non-profit 

πŸ’Ό 6 jaar leidinggevende ervaring - teamgrootte: 11 - 25 personen 

πŸ’Ό Zaakvoerder van Orenda Coaching en gepassioneerd loopbaancoach en HR-consultant 

Ik in mijn vrije tijd

πŸ—ΊοΈπŸ”οΈπŸŒ»πŸ•οΈ Reiziger | naar de bergen en de natuur | met de camper

🧘‍β™€οΈπŸš΅‍♀️πŸ₯Ύ Yogalover | wandelaar | mountainbiker 

πŸŽ‰πŸ“·πŸ° Pleziermaker | fotografieliefhebber | bakker